„Principe” E.V.O. - Biancolilla olijfolie - 500 ml
Niet op voorraad

„Principe” E.V.O. - Biancolilla olijfolie - 500 ml

Deze olijfolie uit Sicilië is licht en delicaat. Zoals alle kwaliteitsolie adviseren we om deze niet te gebruiken om te bakken maar om te gebruiken voor koude gerechten en eventueel om warme gerechten af te werken.
€10,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Levertijd: 3-4 weken

Het bedrijf „Oleificio Agnellaro di Terrasi Rosa” Het verhaal van de Oleificio Agnellaro, in Aragona, in de provincie Agrigento, is een verhaal gemaakt van offers en veel passie dat zijn wortels heeft in 1954, toen de oprichter Rosario ongeveer twintig hectare land kocht op de glooiende Sicani-heuvels van het grondgebied van Aragona (AG).

Door de jaren heen breidde het oorspronkelijke bedrijf zich uit: de olijfgaard groeide van 600 tot 6000 planten, van de gecultiveerde variëteiten Passulunara, Nocellara, Biancolilla olie-olijven en, in 1991, het uitgerust met een moderne oliemolen een continue cyclus, volledig gerenoveerd en uitgebreid in 2000, uitgerust met een lucht- geconditioneerde opslagruimte en een bottelinstallatie. Vertrouwen in de goedheid van zijn product en de producten van het naburige grondgebied, is het bedrijf sinds 2003 begonnen met het op de markt brengen van zijn extra vierge olijfolie, gebotteld onder het merk „Olio Principe”. De extra vierge olijfolie „Olio Principe” wordt verkregen door simpelweg verse olijven te persen. De controle over de kwaliteit van de olie begint in het veld, vanaf het moment van bloei tot de oogst die met de hand plaatsvindt in de veraisonfase, tussen oktober en november. Binnen 24-48 uur na de oogst worden de olijven, bewaard in geventileerde manden, geperst in de familie-oliemolen en wordt de olie opgeslagen in stalen silo's, bewaard op een temperatuur van 18-20°.

Een absolute aanrader voor al wie van de échte fijne Italiaanse keuken houdt.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
. . . . .
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »