Himalaya zout

Himalaya zout is gezonder dan normaal tafelzout, door de hoeveelheid sporenelementen en mineralen die Himalaya zout bevat, bijvoorbeeld calcium, kalium, magnesium, zwavel, zink en ijzer. Dat betekent dat je veel minder zout nodig hebt voor een zoute smaak
€2,80
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-3 werkdagen

Himalaya zout is gezonder dan normaal tafelzout, door de hoeveelheid sporenelementen en mineralen die Himalaya zout bevat, bijvoorbeeld calcium, kalium, magnesium, zwavel, zink en ijzer. Dat betekent dat je veel minder zout nodig hebt voor een zoute smaak dan bij geraffineerd tafelzout.

Himalaya zout, Keltisch zout en zeezout zijn natuurlijke zouten die niet geraffineerd zijn. Wat zeezout betreft mag landzout ook zeezout heten, zelfs als het alleen uit natriumchloride bestaat. Let er dus goed op dat als je zout koopt, het geraffineerd zeezout is. In natuurlijk verkregen zout zitten allerlei mineralen en sporenelementen. Deze mineralen zitten er in kleine hoeveelheden in maar je hebt er ook maar een kleine hoeveelheid van nodig. Zout komt van nature voor samen met andere mineralen. Als je tafelzout eet zal dat zich in je lichaam gaan binden met mineralen, daardoor zou je meer mineralen tot je moeten nemen dan als je het niet eet.

Zout is een heerlijke toevoeging aan ons eten. Zonder zout zit er minder smaak aan voedingsproducten. Daarom doen fabrikanten grote hoeveelheden zout in voorverpakte voedingsproducten. In vrijwel elk verpakt product zit zout, maar dan wel de geraffineerde soort, die niet heel best is voor het lichaam omdat het natuurlijke mineralen onttrekt. Terwijl er in natuurlijk zout 84 verschillende soorten mineralen zitten.

Het is belangrijk om te weten dat zout en natrium niet hetzelfde is. Zout bestaat namelijk uit twee delen, natrium en chloride. Dit houd in dat zout 2,5 keer zo zwaar is als natrium. Je ziet altijd op verpakkingen staan hoeveel natrium er in een product zit, houdt er dan rekening mee dat de hoeveelheid zout dan 2,5 keer zoveel is. In Keltisch zeezout of Himalaya zout zit 90% natriumchloride en in tafelzout 99.9%. Bij Keltisch zeezout en Himalaya zout wordt de rest ingevuld door gezonde mineralen. Aan tafelzout is jodium en een antiklontenmiddel toegevoegd. Het is een geraffineerd product wat betekend dat alle goede stoffen eruit zijn tijdens het verwerkingsproces.

 

Ingrediënten:

100% natuurlijk Himalaya zout

Onze natuurlijke en unieke kruidenmix is gemaakt zonder toegevoegde aroma's, kleurstoffen, bewaarmiddelen of smaakversterkers!

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
. . . . .
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »