(H)eerlijke kruiden en natuurlijke specerijen zonder additieven, smaakversterkers of bewaarmiddelen.

KRUIDEN EN SPECERIJEN

 

Bij De Kruidenshop vind je een ruime keuze aan traditionele keukenkruiden en natuurlijke specerijen die je voor allerlei gerechten kan gebruiken. Ook bij deze kruiden kijken we streng toe op de herkomst zodat we zeker zijn dat we enkel de beste kwaliteit aanbieden. Deze geven namelijk de meest natuurlijke smaak aan al uw gerechten.

 

De Kruidenshop, enkel voor fijnproevers!

There are products
Show:
Sort By:

Sumak

Sumak is een kruid afkomstig uit het Midden-Oosten en kan gebruikt worden voor het maken van een heerlijke dip met olijfolie. Sumak is ook verwerkt in de gekende mengeling za'atar.

€4,30

Zwarte knoflook

100% natuurlijk product zonder conserveringsmiddelen. Zwarte look is nog stukken gezonder dan zijn witte variant.

€3,50

Gerookte knoflook

Gerookte knoflook uit Frankrijk. Deze heerlijke gerookte knoflook blijft maanden goed, zo heb je steeds verse knoflook in huis voor al uw gerechten.

€2,10

Zwarte peper

Peper is een in de keuken gebruikte specerij met een zeer scherpe smaak. Peper groeit als bessen aan de tropische peperplant, Piper nigrum. De scherpe smaak van zwarte peperkorrels ontstaat door het bestanddeel piperine.

€5,80

Gerookte paprika

Dit Spaanse gerookte paprikapoeder is gemakkelijk te verwerken in tal van gerechten zoals vleesgerechten, stoofschotels, op de gebakken aardappeltjes, ...enz. Het geeft je gerecht een pittige rooksmaak.

€4,00

Arabische baharat kruiden

Deze Arabische mix is een veel gebruike kruidenmix rond de Perzische golf, in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika. Deze premiummix heeft een complexe balans van pittige smaken.

€4,70

Marokkaanse viskruiden (Chermoula)

Marokkaanse viskruiden (Chermoula) is één van de bekendste Marokkaanse recepten om vlees en vis mee te marineren. Het is een gezonde mix die vooral bij witte vis en kippenvlees tot zijn recht komt.

€4,10

Citroengras (sereh)

Citroengras of lemongrass is oorspronkelijk een Indiase grassoort die nu overal ter wereld waar het warm genoeg is groeit. Dit kruid wordt zeer veel gebruikt in de Oosterse keuken en heeft een frisse citroensmaak en geur.

€3,70

Paprikapoeder

De scherpe en licht pittige smaak van paprikapoeder is een goede basis voor tal van gerechten. Je gebruikt paprikapoeder bijvoorbeeld bij soepen, stoofschotels, groentegerechten, vleesgerechten, visgerechten, eigen kruidenmengsels.

€4,00

Knoflookschilfers

Onze gedroogde knoflookschilfers kan je gebruiken in plaats van verse look en aanfruiten in olijfolie of boter als basis voor allerlei sauzen en soepen. De lookschilfers zijn lang houdbaar en bijgevolg onmisbaar in uw keuken.

€2,70

Citroenblad

Citroenbladeren zijn de vettige blaadjes van de limoenboom. Ze worden daarom ook wel djeroek poeroet of kafferlimoen genoemd. Het geeft een heerlijke fris-zure smaak aan gerechten en is vaak een geheim ingrediënt in Aziatische curry’s of soepen.

€3,10

Chilivlokken

Chilivlokken hebben een pittige smaak en zijn familie van paprika en zijn bij ons erg populair geworden door de Brits-Israelische chef kok uit Londen Yotam Ottolenghi. Deze chef gebruikt deze in veel van zijn gerechten.

€4,20

Saffraan

Saffraan uit Iran wordt beschouwd als de allerbeste ter wereld. Betere saffraan dan dit zul je niet vinden!

€11,00

Lavasblad

Geef je gerechten een heerlijke bouillonachtige smaak met gesneden lavasblad. Lavasblad of lavaskruid wordt ook wel maggikruid genoemd omdat het veel in soepen gebruikt wordt.

€3,80

Rozemarijn

Gesneden rozemarijn heeft een warm aroma en een mediterrane, krachtige smaak. Je gebruikt het in marinades of bij vis, kip, roomkaas, eieren, champignons, uien, aardappelen, tomaten, soepen, sauzen en winterse stoofpotten.

€3,80

Kaneelstokjes

Kaneel (cinnamomum cassia) komt van de gedroogde bast van de kaneelboom die groeit in de tropische gebieden van Zuid India, China, Indonesië, Brazilië en Egypte. De kaneelboom kan wel 7 meter hoog worden maar wordt ook als struik gecultiveerd.

€3,50

Kruidnagel

Het is het belangrijkste kruid in speculaas, kruidnoten, in rode kool en in stoofpotjes. Kruidnagel stop je in veel traditionele wintergerechten en houdt bovendien ziektekiemen op afstand. En wist je dat het ook een eerstehulpmiddel is bij kiespijn?

€4,50

Mosterdzaad

Mosterdzaad heeft na het bereiden (koken) een alom gekende scherpe smaak en is een uitstekende bron voor vitamines uit het B-complex. Geschikt om mosterdsaus te maken of aardappelsoep met mosterd.

€3,20

Marjolein

De echte marjolein is afkomstig uit het oosten van het Middellandse Zeegebied. De plant is reeds sinds de oudheid bekend in Europa. Marjolein heeft een intens aroma, dat aan oregano doet denken, maar zachter van smaak en zoeter is.

€3,30

Gemalen gember

De gemalen gember kan gebruikt worden voor allerlei lekkere gerechten zoals wokgerechten, cake, zelfs bij fruit en salades.

€3,80

Kurkuma

De warme smaak van kurkuma doet het goed als smaakgever aan gerechten maar kan ook gebruikt worden om je gerechten kleur te geven. Gebruik kurkuma bij Indische gerechten, Marokkaanse keuken, lamschotels, groente- en vleesgerechten.

€3,60

Piment korrel

Piment korrel combineert de smaken van kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en peper. Pimentkorrels kunnen voor veel doeleinden gebruikt worden zoals vleesgerechten, soepen, vis, sauzen.

€4,00

Himalaya zout (fijn)

Himalaya zout is gezonder dan normaal tafelzout, door de hoeveelheid sporenelementen en mineralen die Himalaya zout bevat, bijvoorbeeld calcium, kalium, magnesium, zwavel, zink en ijzer. Dat betekent dat je veel minder zout nodig hebt voor een zoute smaak

€3,30
Pagina 1 van 3
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »