(H)eerlijke kruiden en natuurlijke specerijen zonder additieven, smaakversterkers of bewaarmiddelen.

KRUIDEN EN SPECERIJEN

 

Bij De Kruidenshop vind je een ruime keuze aan traditionele keukenkruiden en natuurlijke specerijen die je voor allerlei gerechten kan gebruiken. Ook bij deze kruiden kijken we streng toe op de herkomst zodat we zeker zijn dat we enkel de beste kwaliteit aanbieden. Deze geven namelijk de meest natuurlijke smaak aan al uw gerechten.

 

De Kruidenshop, enkel voor fijnproevers!

There are products
Show:
Sort By:

Knoflookschilfers

Onze gedroogde knoflookschilfers kan je gebruiken in plaats van verse look en aanfruiten in olijfolie of boter als basis voor allerlei sauzen en soepen. De lookschilfers zijn lang houdbaar en bijgevolg onmisbaar in uw keuken.

€2,70

Knoflook poeder

Knoflookpoeder is heel divers te gebruiken maar wordt vooral in soepen, sauzen, marinades, vlees, vis, gevogelte, wild, salades en groenten toegepast. Het poeder is gemakkelijk in gebruik en lang houdbaar.

€4,10

Peterselie

Peterselie (Petroselinum crispum) is een tweejarige, winterharde, kruidachtige plant uit de schermbloemenfamilie. Peterselie heeft een hoge voedingswaarde en is rijk aan vitamine C en geeft gerechten en vollere smaak.

€3,10

Gemalen korianderzaad

Kenmerkend voor koriander is dat alle delen van de plant eetbaar zijn. Toch worden meestal de (gedroogde) bladeren gegeten of de (gemalen) zaden. Let op, de smaak van beiden is niet identiek. Gemalen koriander staat ook wel bekend als Ketoembar.

€2,90

Marjolein

De echte marjolein is afkomstig uit het oosten van het Middellandse Zeegebied. De plant is reeds sinds de oudheid bekend in Europa. Marjolein heeft een intens aroma, dat aan oregano doet denken, maar zachter van smaak en zoeter is.

€2,40

Lavasblad

Geef je gerechten een heerlijke bouillonachtige smaak met gesneden lavasblad. Lavasblad of lavaskruid wordt ook wel maggikruid genoemd omdat het veel in soepen gebruikt wordt.

€2,80

Cayennepeper

Cayennepeper is een klein maar behoorlijk pittige peper. Cayenne pepers zijn familie van paprika en worden overal ter wereld gebruikt om eten lekker pittig te kruiden.

€3,10

Tijm

Tijm heeft een scherpe mint smaak en een citroenachtig aroma en wordt veel gebruikt in de mediterrane keuken. Tijm is lekker bij courgette of tomaat en kan gebruikt worden bij kip of om groenten te verfijnen. Onze tijm is afkomstig uit Marokko.

€2,90

Kaneelstokjes

Kaneel (cinnamomum cassia) komt van de gedroogde bast van de kaneelboom die groeit in de tropische gebieden van Zuid India, China, Indonesië, Brazilië en Egypte. De kaneelboom kan wel 7 meter hoog worden maar wordt ook als struik gecultiveerd.

€4,00

Jeneverbessen

Jeneverbessen zijn heel gezond. Ze zijn rijk aan vitamine C en antioxidanten en hebben een gunstig effect op de stofwisseling. De jeneverbes is eigenlijk geen bes. Het is het gedroogde, rijpe katje dat groeit uit de bloem van de jeneverbesstruik.

€3,40

Nootmuskaat gemalen

Nootmuskaat gemalen is een heerlijke toevoeging aan uw gerechten, onmisbaar bij aardappelpuree en geeft een houtachtige warme smaak aan uw gerecht. Het is aan te raden om niet al te veel te gebruiken gezien zijn aanwezige smaak in uw gerecht.

€5,40

Kaneelpoeder

Dit kruid kan er voor zorgen dat de insulinegevoeligheid van de cellen verbetert en heeft zelf ook een insulineachtige werking. Kaneel wordt vaak toegevoegd aan pudding, appelmoes, kip, rijst en vleesgerechten en is wereldwijk gekend.

€3,80

Rozemarijn

Gesneden rozemarijn heeft een warm aroma en een mediterrane, krachtige smaak. Je gebruikt het in marinades of bij vis, kip, roomkaas, eieren, champignons, uien, aardappelen, tomaten, soepen, sauzen en winterse stoofpotten.

€2,40

Paprikapoeder

De scherpe en licht pittige smaak van paprikapoeder is een goede basis voor tal van gerechten. Je gebruikt paprikapoeder bijvoorbeeld bij soepen, stoofschotels, groentegerechten, vleesgerechten, visgerechten, eigen kruidenmengsels.

€3,10

Kurkuma

De warme smaak van kurkuma doet het goed als smaakgever aan gerechten maar kan ook gebruikt worden als kleurstof om je gerechten kleur te geven. Gebruik kurkuma bij Indische gerechten, Marokkaanse keuken, lamschotels, groente- en vleesgerechten.

€3,00

Dille

Dilletoppen zijn de fijnste delen van dilleblaadjes. Dille heeft een authentieke smaak met toetsen van peterselie, anijs en selderij. De zachte smaak van dille past erg goed bij aardappelen, sauzen, soepen en natuurlijk bij visgerechten.

€3,30

Gemberpoeder

De gemalen gember kan gebruikt worden voor allerlei lekkere gerechten zoals wokgerechten, cake, zelfs bij fruit en salades.

€3,20

Zwarte peperbollen

Peper is een in de keuken gebruikte specerij met een zeer scherpe smaak. Peper groeit als bessen aan de tropische peperplant, Piper nigrum. De scherpe smaak van zwarte peperkorrels ontstaat door het bestanddeel piperine.

€4,90

Dragon

Verfijnd, mild en met een stevige punch zodra de smaak zich goed gevormd heeft in je mond. Zoetig, licht bitter en met een peperige nasmaak. Dragon is een smaak die u bij zal blijven. Het is één van de favoriete Franse keukenkruiden.

€6,10

Bieslook

Bieslook behoort tot de uienfamilie. De plant is verwant aan bolgewassen als ui, prei en knoflook. Het voegt geur en smaak toe aan gerechten maar kan ook, vanwege de vorm, als garnituur gebruikt worden.

€2,70

Basilicum

Basilicum is lid van de muntfamilie. De blaadjes kunnen zowel vers als gedroogd gebruikt worden. Basilicum wordt vooral veel in de Italiaanse en Zuiderse keuken gebruikt, denk aan bijvoorbeeld: pasta pesto, pizza, vlees, vis, en sauzen.

€2,40

Oregano

De krachtige, kruidige en pittige smaak van oregano komt goed tot zijn recht in Italiaanse, Griekse en Mexicaanse gerechten. Het is één van de belangrijkste smaakmakers van chili con carne en het belangrijkste kruid op pizza’s.

€2,90

Sumak

Sumak is een kruidenmengeling afkomstig uit het Midden-Oosten en kan gebruikt worden voor het maken van een heerlijke dip met olijfolie. Za' atar is ook lekker bij kip, groenten, vlees of vis.

€3,70
Pagina 1 van 2
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »