Geschenkpakket - Kadobox
Ben je op zoek naar een ideaal geschenk? Dan kan je hier een geschenkpakket samenstellen met 6 kruiden naar keuze. Deze worden geleverd in een kartonnen doosje en zijn het ideale geschenk voor de échte fijnproever. Let wel; kies enkel 6 kruiden!
Hutsepot kruidenmix
Met de groenten kruidenmix van De Kruidenshop pimp je uw groenten met een extra lekkere smaak. Strooi na het bereiden van je verse groenten niet te veel van onze kruidenmix op je warme groentjes en schud nog even op. Smakelijk!
Ras el Hanout Royal
Ras el hanout Royal is onze absolute topmix met maar liefst 29 verschillende ingrediënten! Het pure goud onder de kruiden. Deze kruiden zijn op artisanale wijze voor De Kruidenshop gemaakt en rechtstreeks afkomstig uit Marokko en 100% natuurlijk.
Provençaalse kruiden
Een echte zuiderse klassieker onder de kruiden. Tot op heden één van de meest gebruikte kruidenmix in elke keuken tijdens de zomer. Provençaalse kruiden kunnen gebruikt worden bij de bbq, bij slaatjes, vis- of vleesgerechten.
Laurierblad
De smaak van laurier is te beschrijven als een houtachtige kruidensmaak. Gemalen laurier wordt bijvoorbeeld in de Turkse keuken gebruikt als marinade voor lamsvlees.
Korianderzaad
Kenmerkend voor koriander is dat alle delen van de plant eetbaar zijn. Toch worden meestal de (gedroogde) bladeren gegeten of de (gemalen) zaden. Let op, de smaak van beiden is niet identiek. Gemalen koriander staat ook wel bekend als Ketoembar.
Sla kruiden
Maak je eigen sladressing met onze sla kruiden of een verse aardappelsla. Strooi onze slakruiden over alle soorten sla, tomatensla, komkommersla, groene sla, geraspte wortel, witloofsla.
Karwijzaad
Gedroogde karwijzaadjes hebben een anijsachtige, zoete smaak. De smaak van karwij is twee keer zo sterk als die van komijn. Daarom is het verstandig om karwij met mate te gebruiken.
Marjolein
De echte marjolein is afkomstig uit het oosten van het Middellandse Zeegebied. De plant is reeds sinds de oudheid bekend in Europa. Marjolein heeft een intens aroma, dat aan oregano doet denken, maar zachter van smaak en zoeter is.
Dille
Dilletoppen zijn de fijnste delen van dilleblaadjes. Dille heeft een authentieke smaak met toetsen van peterselie, anijs en selderij. De zachte smaak van dille past erg goed bij aardappelen, sauzen, soepen en natuurlijk bij visgerechten.
Lavasblad
Geef je gerechten een heerlijke bouillonachtige smaak met gesneden lavasblad. Lavasblad of lavaskruid wordt ook wel maggikruid genoemd omdat het veel in soepen gebruikt wordt.
Tijm
Tijm heeft een scherpe mint smaak en een citroenachtig aroma en wordt veel gebruikt in de mediterrane keuken. Tijm is lekker bij courgette of tomaat en kan gebruikt worden bij kip of om groenten te verfijnen. Onze tijm is afkomstig uit Marokko.
Rozemarijn
Gesneden rozemarijn heeft een warm aroma en een mediterrane, krachtige smaak. Je gebruikt het in marinades of bij vis, kip, roomkaas, eieren, champignons, uien, aardappelen, tomaten, soepen, sauzen en winterse stoofpotten.
Basilicum
Basilicum is lid van de muntfamilie. De blaadjes kunnen zowel vers als gedroogd gebruikt worden. Basilicum wordt vooral veel in de Italiaanse en Zuiderse keuken gebruikt, denk aan bijvoorbeeld: pasta pesto, pizza, vlees, vis, en sauzen.
Oregano
De krachtige, kruidige en pittige smaak van oregano komt goed tot zijn recht in Italiaanse, Griekse en Mexicaanse gerechten. Het is één van de belangrijkste smaakmakers van chili con carne en het belangrijkste kruid op pizza’s.
Dragon
Dragon is een smaak die u bij zal blijven. Het is één van de favoriete Franse keukenkruiden. Heel lekker bij gebraden kip
Bieslook
Bieslook behoort tot de uienfamilie. De plant is verwant aan bolgewassen als ui, prei en knoflook. Het voegt geur en smaak toe aan gerechten maar kan ook, vanwege de vorm, als garnituur gebruikt worden.
Peterselie
Peterselie (Petroselinum crispum) is een tweejarige, winterharde, kruidachtige plant uit de schermbloemenfamilie. Peterselie heeft een hoge voedingswaarde en is rijk aan vitamine C en geeft gerechten en vollere smaak.
Bonenkruid
Bonenkruid heeft een natuurlijke geur en smaak van tijm en munt en is heerlijk bij alle tomatengerechten zoals verse tomatensoep of een fris tomatenslaatje met bonenkruid en selderijzout.
Muntblad
Munt is een veel gebruikt kruid om muntthee te maken. De frisse munt (groene munt) van De Kruidenshop is ook geschikt om in soepen of allerlei nagerechten te gebruiken.
Tuinkruiden
Je kan onze mengeling van tuinkruiden gebruiken voor alle gerechten zoals soepen, salades, groentenshotels, frisse aardappelsla, over de tomaatjes of op koude groentjes.
Korianderblad
Koriander wordt veel gebruikt in de Libanese keuken maar is inmiddels bij ons al een zeer veel gebruikt kruid. Ook het korianderzaad wordt gebruikt maar dat heeft meer een houtachtige smaak en niet de smaak van het blad.
Za' atar kruiden
Het basisingrediënt van za’atar is wilde oregano met de smaak van tijm én oregano. Na het drogen van de kruiden wordt het fijngemalen en vermengd met sumak (gedroogde zure besjes) en sesamzaad.
Sumak
Sumak is een kruid afkomstig uit het Midden-Oosten en kan gebruikt worden voor het maken van een heerlijke dip met olijfolie. Sumak is ook verwerkt in de gekende mengeling za'atar.