
Hier vind je kruidenmixen waarvan wij vinden dat ze goed bij alle gerechten met kip passen of ze zijn er specifiek voor gemaakt. Het spreekt voor zich dat je zelf aan de slag kan met het gebruik van onze kruiden en niet gebonden bent aan wat wij aanbevelen.
Gerookte knoflook
Gerookte knoflook uit Frankrijk. Deze heerlijke gerookte knoflook blijft maanden goed, zo heb je steeds verse knoflook in huis voor al uw gerechten.
Zwarte knoflook
100% natuurlijk product zonder conserveringsmiddelen. Zwarte look is nog stukken gezonder dan zijn witte variant.
Sumak
Sumak is een kruid afkomstig uit het Midden-Oosten en kan gebruikt worden voor het maken van een heerlijke dip met olijfolie. Sumak is ook verwerkt in de gekende mengeling za'atar.
Kruidenzout met limoen
Een mix van grof zeezout, pimentkorrel, korianderzaad, roze peper, lavasblad, munt en limoenblaadjes, te gebruiken in stoofpotjes, vis- of vleesgerechten. Deze mix is grof te gebruiken en kan niet gemalen worden in een zoutmolen.
Gluhwein kruidenmix
Heerlijk geurende, kruidige, biologische specerijenmelange om zelf Glühthee, Glühsap en/of Glühwein mee te maken.
Cajun pepermix
De Cajun pepermix is een echt topproduct voor de fijnproevers onder ons en heerlijk op al uw gerechten zoals een frisse carpaccio van rund of zalm met parmezaan en rucola. Een originele mix van verschillende peperbollen met look en korianderzaad.
Zwarte peper
Peper is een in de keuken gebruikte specerij met een zeer scherpe smaak. Peper groeit als bessen aan de tropische peperplant, Piper nigrum. De scherpe smaak van zwarte peperkorrels ontstaat door het bestanddeel piperine.
Marokkaanse viskruiden (Chermoula)
Marokkaanse viskruiden (Chermoula) is één van de bekendste Marokkaanse recepten om vlees en vis mee te marineren. Het is een gezonde mix die vooral bij witte vis en kippenvlees tot zijn recht komt.
Saffraan
Saffraan uit Iran wordt beschouwd als de allerbeste ter wereld. Betere saffraan dan dit zul je niet vinden!
Citroenblad
Citroenbladeren zijn de vettige blaadjes van de limoenboom. Ze worden daarom ook wel djeroek poeroet of kafferlimoen genoemd. Het geeft een heerlijke fris-zure smaak aan gerechten en is vaak een geheim ingrediënt in Aziatische curry’s of soepen.
Sel de Camarque
Sel de Camarque bevat alle rijkdom van de natuur. Het is steeds grof van structuur en heeft een hoge zuiverheid en is rijk aan magnesium.
Arabische baharat kruiden
Deze Arabische mix is een veel gebruike kruidenmix rond de Perzische golf, in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika. Deze premiummix heeft een complexe balans van pittige smaken.
Knoflookpeper
Peper met knoflook gemengd heeft een heerlijke smaak en kan gebruikt worden bij allerlei vlees- en visgerechten. Je kan deze mix ook gebruiken bij de BBQ om uw vlees een extra smaak te geven.
Himalaya zout (grof)
Himalaya zout is gezonder dan normaal tafelzout, door de hoeveelheid sporenelementen en mineralen die Himalaya zout bevat, bijvoorbeeld calcium, kalium, magnesium, zwavel, zink en ijzer. Dat betekent dat je veel minder zout nodig hebt voor een zoute smaak
Gerookte Spaanse paprika
De Spaanse gerookte paprikapoeder is gemakkelijk te verwerken in tal van gerechten zoals vleesgerechten, stoofschotels, op de gebakken aardappeltjes. Het geeft je gerecht een pittige rooksmaak.
Cayennepeper
Cayennepeper is een klein maar behoorlijk pittige peper. Cayenne pepers zijn familie van paprika en worden overal ter wereld gebruikt om eten lekker pittig te kruiden.
Kurkuma
De warme smaak van kurkuma doet het goed als smaakgever aan gerechten maar kan ook gebruikt worden om je gerechten kleur te geven. Gebruik kurkuma bij Indische gerechten, Marokkaanse keuken, lamschotels, groente- en vleesgerechten.
Knoflookzout
Deze mag niet ontbreken in uw keuken, knoflookzout! Een complexe mix en ideaal te gebruiken bij al uw gerechten, zo hoef je niet steeds apart look toe te voegen om uw gerechten op perfecte smaak te brengen.
Piment korrel
Piment korrel combineert de smaken van kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en peper. Pimentkorrels kunnen voor veel doeleinden gebruikt worden zoals vleesgerechten, soepen, vis, sauzen.
4 seizoenspeper
Peper is een in de keuken gebruikte specerij met een zeer scherpe smaak. Peper groeit als bessen aan de tropische peperplant, Piper nigrum. De scherpe smaak van zwarte peperkorrels ontstaat door het bestanddeel piperine.
Gemalen gember
De gemalen gember kan gebruikt worden voor allerlei lekkere gerechten zoals wokgerechten, cake, zelfs bij fruit en salades.
Pepersteak
Een mix voor een heerlijke steak die wel wat kruiding mag hebben. Voor de liefhebbers van een robuuste smaak van peper een echte aanrader!
Komijnzaad
Komijnzaad kan je gebruiken in zuurkool, soepen en brood. Het komijnzaad geeft zijn volle aromatische smaak af indien je deze roostert.
Rozemarijn
Gesneden rozemarijn heeft een warm aroma en een mediterrane, krachtige smaak. Je gebruikt het in marinades of bij vis, kip, roomkaas, eieren, champignons, uien, aardappelen, tomaten, soepen, sauzen en winterse stoofpotten.