
Hier vind je kruiden voor al je visgerechten. Een stukje zalm met lekkere zalmkruiden of gerookt zeezout. Voor alle vissoorten kan je de viskruiden van de Kruidenshop gebruiken. Proef zeker onze Italiaanse viskruiden met citroen en zeezout!
Geschenkpakket - Kadobox
Ben je op zoek naar een ideaal geschenk? Dan kan je hier een geschenkpakket samenstellen met 6 kruiden naar keuze. Deze worden geleverd in een kartonnen doosje en zijn het ideale geschenk voor de échte fijnproever. Let wel; kies enkel 6 kruiden!
Viskruiden
Een unieke en heerlijke kruidenmix voor alle vissoorten. Dit eigen kruidenmengsel is bedacht en gemengd door onze vakman en is daarom een natuurlijke en unieke kruidenmix voor alle visgerechten.
Italiaanse viskruiden met citroen
Een natuurlijke mengeling van originele Italiaanse kruiden met citroen. Deze kruidenmix geeft uw maaltijd die typisch Italiaanse frisse smaak en doet u verlangen naar de Italiaanse zon.
Zalmkruiden
Deze kruidenmix is speciaal ontwikkeld voor al uw bereidingen met zalm. Wil je een intensere smaak geven aan je zalmrecept dan kan je deze inwrijven langs beide zijden en nog een uurtje in de koelkast laten inwerken met olijfolie.
Scampi kruiden
Deze krachtige mix is zeer lekker op gegrilde tonijn, gamba’s, scampi's, vlees of kip. Ook gemengd met olijfolie goed te gebruiken als grillmarinade of gemengd met echte ongezouten boter als kruidenboter.
Dille
Dilletoppen zijn de fijnste delen van dilleblaadjes. Dille heeft een authentieke smaak met toetsen van peterselie, anijs en selderij. De zachte smaak van dille past erg goed bij aardappelen, sauzen, soepen en natuurlijk bij visgerechten.
Dille zaad
Dillezaad heeft de smaak van anijs en venkel. Je kan deze zaden gebruiken om in een komkommersalade te mengen of bij een koude aardappelsla. Ook in combinatie met zalm of in een verse garnaalsla geeft het een frisse smaak.
Rozemarijn
Gesneden rozemarijn heeft een warm aroma en een mediterrane, krachtige smaak. Je gebruikt het in marinades of bij vis, kip, roomkaas, eieren, champignons, uien, aardappelen, tomaten, soepen, sauzen en winterse stoofpotten.
Marjolein
De echte marjolein is afkomstig uit het oosten van het Middellandse Zeegebied. De plant is reeds sinds de oudheid bekend in Europa. Marjolein heeft een intens aroma, dat aan oregano doet denken, maar zachter van smaak en zoeter is.
Tijm
Tijm heeft een scherpe mint smaak en een citroenachtig aroma en wordt veel gebruikt in de mediterrane keuken. Tijm is lekker bij courgette of tomaat en kan gebruikt worden bij kip of om groenten te verfijnen. Onze tijm is afkomstig uit Marokko.
Oregano
De krachtige, kruidige en pittige smaak van oregano komt goed tot zijn recht in Italiaanse, Griekse en Mexicaanse gerechten. Het is één van de belangrijkste smaakmakers van chili con carne en het belangrijkste kruid op pizza’s.
Bieslook
Bieslook behoort tot de uienfamilie. De plant is verwant aan bolgewassen als ui, prei en knoflook. Het voegt geur en smaak toe aan gerechten maar kan ook, vanwege de vorm, als garnituur gebruikt worden.
Peterselie
Peterselie (Petroselinum crispum) is een tweejarige, winterharde, kruidachtige plant uit de schermbloemenfamilie. Peterselie heeft een hoge voedingswaarde en is rijk aan vitamine C en geeft gerechten en vollere smaak.
Basilicum
Basilicum is lid van de muntfamilie. De blaadjes kunnen zowel vers als gedroogd gebruikt worden. Basilicum wordt vooral veel in de Italiaanse en Zuiderse keuken gebruikt, denk aan bijvoorbeeld: pasta pesto, pizza, vlees, vis, en sauzen.
Venkelzaad
Venkelzaad heeft een subtiele smaak en is geschikt voor visgerechten, vleesgerechten, sauzen en is niet weg te denken uit verse pizzasaus!
Chilivlokken
Chilivlokken hebben een pittige smaak en zijn familie van paprika en zijn bij ons erg populair geworden door de Brits-Israelische chef kok uit Londen Yotam Ottolenghi. Deze chef gebruikt deze in veel van zijn gerechten.
Zwarte peper
Peper is een in de keuken gebruikte specerij met een zeer scherpe smaak. Peper groeit als bessen aan de tropische peperplant, Piper nigrum. De scherpe smaak van zwarte peperkorrels ontstaat door het bestanddeel piperine.
Witte peper
Witte peper is scherp van smaak en kan gebruikt worden bij alle bereidingen in de keuken.
Cajun pepermix
De Cajun pepermix is een echt topproduct voor de fijnproevers onder ons en heerlijk op al uw gerechten zoals een frisse carpaccio van rund of zalm met parmezaan en rucola. Een originele mix van verschillende peperbollen met look en korianderzaad.
Roze peperbesjes
Roze peperbollen zijn eigenlijk bessen, ook al doet de naam vermoeden dat het om peper gaat. Ze worden gebruikt in 4 seizoenenpeper. Deze roze besjes worden geoogst en in de zon gedroogd. Ze behouden daardoor hun mooie roze kleur en de smaak is mild-zoet.
4 seizoenspeper
Peper is een in de keuken gebruikte specerij met een zeer scherpe smaak. Peper groeit als bessen aan de tropische peperplant, Piper nigrum. De scherpe smaak van zwarte peperkorrels ontstaat door het bestanddeel piperine.
Gerookte knoflook
Gerookte knoflook uit Frankrijk. Deze heerlijke gerookte knoflook blijft maanden goed, zo heb je steeds verse knoflook in huis voor al uw gerechten.
Grof zeezout
Het groffe witte zeezout wordt gewonnen uit de Middelandse zee en heeft meer aromatische smaak dan het traditionele keukenzout. Je kan het bovendien naast zijn smaak ook eveneens als decoratie gebruiken op je gedresseerd bord.
Citroenzout
Een éénvoudige mix van natuurlijk zeezout en gedroogde citroen. Natuurlijk zeezout is heel sterk van smaak en veel gezonder dan geraffineerd tafelzout, dus het is aanbevolen om te doseren bij gebruik.