
Hier vind je kruidenmixen waarvan wij vinden dat ze goed bij visgerechten passen of ze zijn er specifiek voor gemaakt. Het spreekt voor zich dat je zelf aan de slag kan met het gebruik van onze kruiden en niet gebonden bent aan wat wij aanbevelen.
Sumak
Sumak is een kruid afkomstig uit het Midden-Oosten en kan gebruikt worden voor het maken van een heerlijke dip met olijfolie. Sumak is ook verwerkt in de gekende mengeling za'atar.
Zwarte peper
Peper is een in de keuken gebruikte specerij met een zeer scherpe smaak. Peper groeit als bessen aan de tropische peperplant, Piper nigrum. De scherpe smaak van zwarte peperkorrels ontstaat door het bestanddeel piperine.
Selderijzaad
Selderijzaad heeft een lekkere geur en smaak. De selderij die we vandaag eten, is ontstaan uit een wilde Europese plant die dichtbij de zee groeide en heeft de smaak en geur van stengels bleekselderij, maar hun smaak is veel meer uitgesproken.
Gerookte paprika
Dit Spaanse gerookte paprikapoeder is gemakkelijk te verwerken in tal van gerechten zoals vleesgerechten, stoofschotels, op de gebakken aardappeltjes, ...enz. Het geeft je gerecht een pittige rooksmaak.
Kruidenboter
Gebruik deze mix om je eigen kruidenboter te maken. Laat ongezouten boter uit de koeling zacht worden en meng deze naar eigen smaak met onze kruidenboter mix. Let wel, in deze kruidenmix zit er reeds zout gemengd, dus gebruik zeker ongezouten boter.
Knoflook poeder
Knoflook fijn 0.5 tot 1 mm is makkelijk in gebruik en lekker bij vlees zoals lam en varken, bij groenten en salades en in Zuiderse gerechten. Het zorgt voor een lekkere en gezonde toets aan al je gerechten.
Nigellazaad
Nigellazaad of ook wel zwarte komijn genoemd is een éénjarige kruidachtige plant en bekende soort van de ranonkelfamilie. Ondanks de naam "zwarte komijn" heeft de plant niets te maken met de gewone komijn.
Basilicum
Basilicum is lid van de muntfamilie. De blaadjes kunnen zowel vers als gedroogd gebruikt worden. Basilicum wordt vooral veel in de Italiaanse en Zuiderse keuken gebruikt, denk aan bijvoorbeeld: pasta pesto, pizza, vlees, vis, en sauzen.
Biologische dadels - 500 g
Extra heerlijk zachte, fruitige en honingzoete dadels. Biologisch gekweekt en verpakt in een doosje. Je kan de dadels lang bewaren in de koelkast.
Gerookte knoflook
Gerookte knoflook uit Frankrijk. Deze heerlijke gerookte knoflook blijft maanden goed, zo heb je steeds verse knoflook in huis voor al uw gerechten.
Chilivlokken
Chilivlokken hebben een pittige smaak en zijn familie van paprika en zijn bij ons erg populair geworden door de Brits-Israelische chef kok uit Londen Yotam Ottolenghi. Deze chef gebruikt deze in veel van zijn gerechten.
Mosterdzaad - Geel
Mosterdzaad heeft na het bereiden (koken) een alom gekende scherpe smaak en is een uitstekende bron voor vitamines uit het B-complex. Geschikt om mosterdsaus te maken of aardappelsoep met mosterd.
Knoflookzout
Deze mag niet ontbreken in uw keuken, knoflookzout! Een complexe mix met knoflook en specerijen is ideaal te gebruiken bij al uw gerechten, zo hoef je niet steeds apart look toe te voegen om uw gerechten op perfecte smaak te brengen.
Chili zout
Een éénvoudige mix van natuurlijk zeezout met chili vlokken. Dit zout geeft naast een zoute ook een pittige smaak aan je gerecht.
Cayenne peper
Cayennepeper is een klein maar behoorlijk pittige peper. Cayenne pepers zijn familie van paprika en worden overal ter wereld gebruikt om eten lekker pittig te kruiden.
Paling in 't groen kruiden
Paling in 't groen kruiden zijn een mengeling met o.a. basilicum, dragon, munt en peterselie. Je kan deze kruidenmix ook voor andere gerechten naar keuze gebruiken, maar hij is wel specifiek gemaakt voor het gekende "Paling in 't groen" gerecht.
Hawaïaans zwart lavazout
Het lavazout, ook wel zwart zout genoemd, heeft meer een decoratieve functie. Je kan dit bij een aperitiefhapje of op uw gerecht gebruiken, je zal er uw tafelgasten alvast mee verassen.
Grof zeezout
Het groffe witte zeezout wordt gewonnen uit de Middelandse zee en heeft meer aromatische smaak dan het traditionele keukenzout. Je kan het bovendien naast zijn smaak ook eveneens als decoratie gebruiken op je gedresseerd bord.
Korianderblad
Koriander wordt veel gebruikt in de Libanese keuken maar is inmiddels bij ons al een zeer veel gebruikt kruid. Ook het korianderzaad wordt gebruikt maar dat heeft meer een houtachtige smaak en niet de smaak van het blad.
Daslook
De smaak van Daslook ligt tussen milde bieslook en sterke knoflook. Het plantje groeit in de gematigde gebieden van Europa tot aan de Kaukassus. Het kent een enorme populariteit in Duitsland.
Komijnzaad
Komijnzaad kan je gebruiken in zuurkool, soepen en brood. Het komijnzaad geeft zijn volle aromatische smaak af indien je deze roostert.
Mosterdzaad - Bruin
We zijn allemaal bekend met bereide mosterd, of het nu de gele mosterd is die we graag toevoegen aan hotdogs. Dit bruine mosterdzaad is veel scherper van smaak voor de échte liefhebbers.
Piment d'Espelette
Deze grof gemalen chili peper - in het Baskisch Ezpeletako biperra - is met zorg en liefde verbouwd op de Ferme Conchoinea, een perceel van ongeveer 4 hectare gelegen in Aïnhoa in het Franse Baskenland.
Saffraan
Saffraan uit Iran wordt beschouwd als de allerbeste ter wereld. Betere saffraan dan dit zul je niet vinden!