Kruiden en specerijen voor alle vleesgerechten, stoofschotels, wildgerechten, soepen,...enz.

Hier vind je kruidenmixen waarvan wij vinden dat ze goed bij vleesgerechten passen of ze zijn er specifiek voor gemaakt. Het spreekt voor zich dat je zelf aan de slag kan met het gebruik van onze kruiden en niet gebonden bent aan wat wij aanbevelen.

There are products
Show:
Sort By:

Sumak

Sumak is een kruid afkomstig uit het Midden-Oosten en kan gebruikt worden voor het maken van een heerlijke dip met olijfolie. Sumak is ook verwerkt in de gekende mengeling za'atar.

€4,30

Zwarte knoflook

100% natuurlijk product zonder conserveringsmiddelen. Zwarte look is nog stukken gezonder dan zijn witte variant.

€3,50

Gerookte knoflook

Gerookte knoflook uit Frankrijk. Deze heerlijke gerookte knoflook blijft maanden goed, zo heb je steeds verse knoflook in huis voor al uw gerechten.

€2,10

Zwarte peper

Peper is een in de keuken gebruikte specerij met een zeer scherpe smaak. Peper groeit als bessen aan de tropische peperplant, Piper nigrum. De scherpe smaak van zwarte peperkorrels ontstaat door het bestanddeel piperine.

€5,80

Gerookte paprika

Dit Spaanse gerookte paprikapoeder is gemakkelijk te verwerken in tal van gerechten zoals vleesgerechten, stoofschotels, op de gebakken aardappeltjes, ...enz. Het geeft je gerecht een pittige rooksmaak.

€4,00

Arabische baharat kruiden

Deze Arabische mix is een veel gebruike kruidenmix rond de Perzische golf, in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika. Deze premiummix heeft een complexe balans van pittige smaken.

€4,70

Cajun pepermix

De Cajun pepermix is een echt topproduct voor de fijnproevers onder ons en heerlijk op al uw gerechten zoals een frisse carpaccio van rund of zalm met parmezaan en rucola. Een originele mix van verschillende peperbollen met look en korianderzaad.

€5,50

Citroengras (sereh)

Citroengras of lemongrass is oorspronkelijk een Indiase grassoort die nu overal ter wereld waar het warm genoeg is groeit. Dit kruid wordt zeer veel gebruikt in de Oosterse keuken en heeft een frisse citroensmaak en geur.

€3,70

Paprikapoeder

De scherpe en licht pittige smaak van paprikapoeder is een goede basis voor tal van gerechten. Je gebruikt paprikapoeder bijvoorbeeld bij soepen, stoofschotels, groentegerechten, vleesgerechten, visgerechten, eigen kruidenmengsels.

€4,00

Citroenblad

Citroenbladeren zijn de vettige blaadjes van de limoenboom. Ze worden daarom ook wel djeroek poeroet of kafferlimoen genoemd. Het geeft een heerlijke fris-zure smaak aan gerechten en is vaak een geheim ingrediënt in Aziatische curry’s of soepen.

€3,10

Chilivlokken

Chilivlokken hebben een pittige smaak en zijn familie van paprika en zijn bij ons erg populair geworden door de Brits-Israelische chef kok uit Londen Yotam Ottolenghi. Deze chef gebruikt deze in veel van zijn gerechten.

€4,20

Saffraan

Saffraan uit Iran wordt beschouwd als de allerbeste ter wereld. Betere saffraan dan dit zul je niet vinden!

€11,00

Lavasblad

Geef je gerechten een heerlijke bouillonachtige smaak met gesneden lavasblad. Lavasblad of lavaskruid wordt ook wel maggikruid genoemd omdat het veel in soepen gebruikt wordt.

€3,80

Rozemarijn

Gesneden rozemarijn heeft een warm aroma en een mediterrane, krachtige smaak. Je gebruikt het in marinades of bij vis, kip, roomkaas, eieren, champignons, uien, aardappelen, tomaten, soepen, sauzen en winterse stoofpotten.

€3,80

Kruidnagel

Het is het belangrijkste kruid in speculaas, kruidnoten, in rode kool en in stoofpotjes. Kruidnagel stop je in veel traditionele wintergerechten en houdt bovendien ziektekiemen op afstand. En wist je dat het ook een eerstehulpmiddel is bij kiespijn?

€4,50

Mosterdzaad

Mosterdzaad heeft na het bereiden (koken) een alom gekende scherpe smaak en is een uitstekende bron voor vitamines uit het B-complex. Geschikt om mosterdsaus te maken of aardappelsoep met mosterd.

€3,20

Marjolein

De echte marjolein is afkomstig uit het oosten van het Middellandse Zeegebied. De plant is reeds sinds de oudheid bekend in Europa. Marjolein heeft een intens aroma, dat aan oregano doet denken, maar zachter van smaak en zoeter is.

€3,30

Gemalen gember

De gemalen gember kan gebruikt worden voor allerlei lekkere gerechten zoals wokgerechten, cake, zelfs bij fruit en salades.

€3,80

Kurkuma

De warme smaak van kurkuma doet het goed als smaakgever aan gerechten maar kan ook gebruikt worden om je gerechten kleur te geven. Gebruik kurkuma bij Indische gerechten, Marokkaanse keuken, lamschotels, groente- en vleesgerechten.

€3,60

Piment korrel

Piment korrel combineert de smaken van kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en peper. Pimentkorrels kunnen voor veel doeleinden gebruikt worden zoals vleesgerechten, soepen, vis, sauzen.

€4,00

Himalaya zout (fijn)

Himalaya zout is gezonder dan normaal tafelzout, door de hoeveelheid sporenelementen en mineralen die Himalaya zout bevat, bijvoorbeeld calcium, kalium, magnesium, zwavel, zink en ijzer. Dat betekent dat je veel minder zout nodig hebt voor een zoute smaak

€3,30

Bieslook

Bieslook behoort tot de uienfamilie. De plant is verwant aan bolgewassen als ui, prei en knoflook. Het voegt geur en smaak toe aan gerechten maar kan ook, vanwege de vorm, als garnituur gebruikt worden.

€3,20

Basilicum

Basilicum is lid van de muntfamilie. De blaadjes kunnen zowel vers als gedroogd gebruikt worden. Basilicum wordt vooral veel in de Italiaanse en Zuiderse keuken gebruikt, denk aan bijvoorbeeld: pasta pesto, pizza, vlees, vis, en sauzen.

€2,80
Pagina 1 van 2
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »