Kruiden en specerijen voor alle vleesgerechten, stoofschotels, wildgerechten, soepen,...enz.

Hier vind je kruidenmixen waarvan wij vinden dat ze goed bij vleesgerechten passen of ze zijn er specifiek voor gemaakt. Het spreekt voor zich dat je zelf aan de slag kan met het gebruik van onze kruiden en niet gebonden bent aan wat wij aanbevelen.

There are products
Show:
Sort By:

Cajun pepermix

De Cajun pepermix is een echt topproduct voor de fijnproevers onder ons en heerlijk op al uw gerechten zoals een frisse carpaccio van rund of zalm met parmezaan en rucola. Een originele mix van verschillende peperbollen met look en korianderzaad.

€4,70

Knoflook poeder

Knoflookpoeder is heel divers te gebruiken maar wordt vooral in soepen, sauzen, marinades, vlees, vis, gevogelte, wild, salades en groenten toegepast. Het poeder is gemakkelijk in gebruik en lang houdbaar.

€4,10

Gemalen korianderzaad

Kenmerkend voor koriander is dat alle delen van de plant eetbaar zijn. Toch worden meestal de (gedroogde) bladeren gegeten of de (gemalen) zaden. Let op, de smaak van beiden is niet identiek. Gemalen koriander staat ook wel bekend als Ketoembar.

€2,90

Peterselie

Peterselie (Petroselinum crispum) is een tweejarige, winterharde, kruidachtige plant uit de schermbloemenfamilie. Peterselie heeft een hoge voedingswaarde en is rijk aan vitamine C en geeft gerechten en vollere smaak.

€3,10

Marjolein

De echte marjolein is afkomstig uit het oosten van het Middellandse Zeegebied. De plant is reeds sinds de oudheid bekend in Europa. Marjolein heeft een intens aroma, dat aan oregano doet denken, maar zachter van smaak en zoeter is.

€2,40

Lavasblad

Geef je gerechten een heerlijke bouillonachtige smaak met gesneden lavasblad. Lavasblad of lavaskruid wordt ook wel maggikruid genoemd omdat het veel in soepen gebruikt wordt.

€2,80

Rozemarijn

Gesneden rozemarijn heeft een warm aroma en een mediterrane, krachtige smaak. Je gebruikt het in marinades of bij vis, kip, roomkaas, eieren, champignons, uien, aardappelen, tomaten, soepen, sauzen en winterse stoofpotten.

€2,40

Cayennepeper

Cayennepeper is een klein maar behoorlijk pittige peper. Cayenne pepers zijn familie van paprika en worden overal ter wereld gebruikt om eten lekker pittig te kruiden.

€3,10

Tijm

Tijm heeft een scherpe mint smaak en een citroenachtig aroma en wordt veel gebruikt in de mediterrane keuken. Tijm is lekker bij courgette of tomaat en kan gebruikt worden bij kip of om groenten te verfijnen. Onze tijm is afkomstig uit Marokko.

€2,90

Himalaya zout

Himalaya zout is gezonder dan normaal tafelzout, door de hoeveelheid sporenelementen en mineralen die Himalaya zout bevat, bijvoorbeeld calcium, kalium, magnesium, zwavel, zink en ijzer. Dat betekent dat je veel minder zout nodig hebt voor een zoute smaak

€2,80

Paprikapoeder

De scherpe en licht pittige smaak van paprikapoeder is een goede basis voor tal van gerechten. Je gebruikt paprikapoeder bijvoorbeeld bij soepen, stoofschotels, groentegerechten, vleesgerechten, visgerechten, eigen kruidenmengsels.

€3,10

Kurkuma

De warme smaak van kurkuma doet het goed als smaakgever aan gerechten maar kan ook gebruikt worden als kleurstof om je gerechten kleur te geven. Gebruik kurkuma bij Indische gerechten, Marokkaanse keuken, lamschotels, groente- en vleesgerechten.

€3,00

Bieslook

Bieslook behoort tot de uienfamilie. De plant is verwant aan bolgewassen als ui, prei en knoflook. Het voegt geur en smaak toe aan gerechten maar kan ook, vanwege de vorm, als garnituur gebruikt worden.

€2,70

Jeneverbessen

Jeneverbessen zijn heel gezond. Ze zijn rijk aan vitamine C en antioxidanten en hebben een gunstig effect op de stofwisseling. De jeneverbes is eigenlijk geen bes. Het is het gedroogde, rijpe katje dat groeit uit de bloem van de jeneverbesstruik.

€3,40

Nootmuskaat gemalen

Nootmuskaat gemalen is een heerlijke toevoeging aan uw gerechten, onmisbaar bij aardappelpuree en geeft een houtachtige warme smaak aan uw gerecht. Het is aan te raden om niet al te veel te gebruiken gezien zijn aanwezige smaak in uw gerecht.

€5,40

Gemberpoeder

De gemalen gember kan gebruikt worden voor allerlei lekkere gerechten zoals wokgerechten, cake, zelfs bij fruit en salades.

€3,20

Zwarte peperbollen

Peper is een in de keuken gebruikte specerij met een zeer scherpe smaak. Peper groeit als bessen aan de tropische peperplant, Piper nigrum. De scherpe smaak van zwarte peperkorrels ontstaat door het bestanddeel piperine.

€4,90

Dragon

Verfijnd, mild en met een stevige punch zodra de smaak zich goed gevormd heeft in je mond. Zoetig, licht bitter en met een peperige nasmaak. Dragon is een smaak die u bij zal blijven. Het is één van de favoriete Franse keukenkruiden.

€6,10

Basilicum

Basilicum is lid van de muntfamilie. De blaadjes kunnen zowel vers als gedroogd gebruikt worden. Basilicum wordt vooral veel in de Italiaanse en Zuiderse keuken gebruikt, denk aan bijvoorbeeld: pasta pesto, pizza, vlees, vis, en sauzen.

€2,40

Oregano

De krachtige, kruidige en pittige smaak van oregano komt goed tot zijn recht in Italiaanse, Griekse en Mexicaanse gerechten. Het is één van de belangrijkste smaakmakers van chili con carne en het belangrijkste kruid op pizza’s.

€2,90

Bonenkruid

Bonenkruid heeft een natuurlijke geur en smaak van peper, tijm en munt en is heerlijk bij alle tomatengerechten zoals verse tomatensoep of een fris tomatenslaatje met bonenkruid en selderijzout.

€2,90

Sumak

Sumak is een kruidenmengeling afkomstig uit het Midden-Oosten en kan gebruikt worden voor het maken van een heerlijke dip met olijfolie. Za' atar is ook lekker bij kip, groenten, vlees of vis.

€3,70

Chilivlokken

Chilivlokken hebben een pittige smaak en zijn familie van paprika en zijn bij ons erg populair geworden door de Brits-Israelische chef kok uit Londen Yotam Ottolenghi. Deze chef gebruikt deze in veel van zijn gerechten.

€3,10
Pagina 1 van 2
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »