
Hier vind je kruidenmixen waarvan wij vinden dat ze goed bij alle gerechten met kip passen of ze zijn er specifiek voor gemaakt. Het spreekt voor zich dat je zelf aan de slag kan met het gebruik van onze kruiden en niet gebonden bent aan wat wij aanbevelen.
Gluhwein kruidenmix
Heerlijk geurende, kruidige, biologische specerijenmelange om zelf Glühthee, Glühsap en/of Glühwein mee te maken.
Gerookte knoflook
Gerookte knoflook uit Frankrijk. Deze heerlijke gerookte knoflook blijft maanden goed, zo heb je steeds verse knoflook in huis voor al uw gerechten.
Kruidenzout met limoen
Een mix van grof zeezout, pimentkorrel, korianderzaad, roze peper, lavasblad, munt en limoenblaadjes, te gebruiken in stoofpotjes, vis- of vleesgerechten. Deze mix is grof te gebruiken en kan niet gemalen worden in een zoutmolen.
Za' atar kruiden
Het basisingrediënt van za’atar is een wilde oregano met de smaak van tijm én oregano. Na het drogen van de kruiden wordt het fijngemalen en vermengd met sumak (gedroogde zure besjes) en sesamzaad.
Champignon kruiden
Champignon kruidenmix is een zeer verfijnde kruidenmelange, die zich bij uitstek leent om exclusieve gerechten op smaak te brengen bijvoorbeeld; scampi’s, champignons, varkensvlees en zwezerik.
Hot Curry
Ben je fan van een hete curry? Dan gebruik je best onze "Hot Curry", een uitgebalanceerde mengeling die je gerecht écht heet maakt.
Kipkruiden
Geef uw gebraden of gebakken kip een heerlijke smaak met onze speciale kipkruiden. Een lekkere mengeling van kruiden en specerijen voor kip. deze mix bevat o.a. curcuma, komijn, knoflook, koriander, ketoembaar, kruidnagel, paprika, uien, venkel,...
Franse 4 kruiden
Een typische authentieke kruidenmengeling uit Frankrijk. Deze mix wordt heel veel gebruikt in Franse gerechten en is heel lekker bij vlees of vis en wordt ook veel verwerkt in charcuterie of soep, ragout en stoofschotels.
Sel de Camarque
Sel de Camarque bevat alle rijkdom van de natuur. Het is steeds grof van structuur en heeft een hoge zuiverheid en is rijk aan magnesium.
Marokkaanse viskruiden (Chermoula)
Marokkaanse viskruiden (Chermoula) is één van de bekendste Marokkaanse recepten om vlees en vis mee te marineren. Het is een gezonde mix die vooral bij witte vis en kippenvlees tot zijn recht komt.
Saffraan
Saffraan uit Iran wordt beschouwd als de allerbeste ter wereld. Betere saffraan dan dit zul je niet vinden!
Cajun pepermix
De Cajun pepermix is een echt topproduct voor de fijnproevers onder ons en heerlijk op al uw gerechten zoals een frisse carpaccio van rund of zalm met parmezaan en rucola. Een originele mix van verschillende peperbollen met look en korianderzaad.
Knoflookpeper
Peper met knoflook gemengd heeft een heerlijke smaak en kan gebruikt worden bij allerlei vlees- en visgerechten. Je kan deze mix ook gebruiken bij de BBQ om uw vlees een extra smaak te geven.
Tikka Masala
Tikka masala is een uitgebalanceerde mix van geroosterde kruiden en specerijen die worden fijngestampt met een vijzel. Milde Indiase curry met mild zoete kruiden. Heerlijk met kip, lam en rund. Tikka masala heeft een intense, gelaagde, mild pittige smaak.
Himalaya zout (grof)
Himalaya zout is gezonder dan normaal tafelzout, door de hoeveelheid sporenelementen en mineralen die Himalaya zout bevat, bijvoorbeeld calcium, kalium, magnesium, zwavel, zink en ijzer. Dat betekent dat je veel minder zout nodig hebt voor een zoute smaak
Arabische baharat kruiden
Deze Arabische mix is een veel gebruike kruidenmix rond de Perzische golf, in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika. Deze premiummix heeft een complexe balans van pittige smaken.
Ras el Hanout fijn
Ras el hanout is perfect te gebruiken bij stoofschotels met wild, lamsvlees of kip. U kan ook Ras el hanout naar eigen smaak toevoegen bij uw couscous of rijst.
Citroenblad
Citroenbladeren zijn de vettige blaadjes van de limoenboom. Ze worden daarom ook wel djeroek poeroet of kafferlimoen genoemd. Het geeft een heerlijke fris-zure smaak aan gerechten en is vaak een geheim ingrediënt in Aziatische curry’s of soepen.
Piment korrel
Piment korrel combineert de smaken van kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en peper. Pimentkorrels kunnen voor veel doeleinden gebruikt worden zoals vleesgerechten, soepen, vis, sauzen.
Thaïse groene curry
Thai Green Curry gebruik je om de lekkerste curry's te maken en doet het ook erg goed als zoutloze kruidenmix op een stukje vlees, kip of vis. Je kan deze kruidenmix eenvoudig aanmaken tot een pasta door het aan te mengen met water of olie.
Cajun kruidenmix
Het cajun kruid heeft zijn naam te danken aan cajun, een zogeheten volk ik Amerika, afkomstig uit de staat Louisiana. De Franstaligen daar kregen die naam, dat kwam door de manier waarop ze vroeger kookten.
Curry Madras
Kerrie of curry Madras is een goede basis voor vele gerechten en bereidingen. Gebruik kerrie Madras onder andere bij vlees, groente, vis, roerbak gerechten en om uw gerecht een vollere en aromatische smaak te geven.
Knoflookzout
Deze mag niet ontbreken in uw keuken, knoflookzout! Een complexe mix en ideaal te gebruiken bij al uw gerechten, zo hoef je niet steeds apart look toe te voegen om uw gerechten op perfecte smaak te brengen.
Bami Goreng kruiden
Met onze Bami Goreng kruidenmix maak je in een handomdraai de allerlekkerste Bami. Deze mix bevat alles wat je nodig hebt voor een verse eigen bereide maaltijd.