Natuurzout en speciale zoutsoorten

NATUURZOUT EN SPECIALE ZOUTSOORTEN

 

Wat zeezout betreft mag landzout ook zeezout heten, zelfs als het alleen uit natriumchloride bestaat. In natuurlijk verkregen zout zitten allerlei mineralen en sporenelementen. Deze mineralen zitten er in kleine hoeveelheden in maar je hebt er ook maar een kleine hoeveelheid van nodig. Zout komt van nature voor met andere mineralen. Als je tafelzout eet zal dat zich in je lichaam gaan binden met mineralen, daardoor zou je meer mineralen tot je moeten nemen dan als je het niet eet.

Zout is een heerlijke toevoeging aan ons eten. Zonder zout zit er minder smaak aan voedingsproducten. Daarom doen fabrikanten grote hoeveelheden zout in voorverpakte voedingsproducten. In vrijwel elk verpakt product zit zout; maar dan wel de geraffineerde soort, die niet heel best is voor het lichaam omdat het natuurlijke mineralen onttrekt. Terwijl er in natuurlijk zout 84 verschillende soorten mineralen zitten.

Zout is bij het grote publiek het meest bekend als smaakmiddel en smaakversterker in de keuken, bij het koken. Zout geeft een zoute smaak aan voedsel, bij gewenning aan toegevoegd zout smaken bijvoorbeeld aardappelen, groenten en vlees zonder zout vrij flauw. Ook in chips, zoutjes, kant-en-klaarmaaltijden, koekjes, drop en ander snoep, kaas, sauzen, en consumptie-ijs is vaak veel zout verwerkt, vaak om geen duurdere specerijen te hoeven gebruiken.

Zout is niet ongezond, zolang je maar natuurzout neemt en aanvult met natuurlijke kruiden en specerijen.

 

De Kruidenshop, enkel voor fijnproevers!

There are products
Show:
Sort By:

Himalaya zout

Himalaya zout is gezonder dan normaal tafelzout, door de hoeveelheid sporenelementen en mineralen die Himalaya zout bevat, bijvoorbeeld calcium, kalium, magnesium, zwavel, zink en ijzer. Dat betekent dat je veel minder zout nodig hebt voor een zoute smaak

€2,80

Hawaïaans zwart lavazout

Deze zwarte zoutsoort wordt gewonnen in Hawaï aan de Pacifische kust. Voornamelijk wordt het zout op het centrale eiland Molokai geproduceerd, waar zeewater uit de Pacifische oceaan wordt opgevangen in grote meren met natuurlijke zwarte lavastenen en het

€5,40

Grof zeezout

Het groffe witte zeezout wordt gewonnen uit de Middelandse zee en heeft meer aromatische smaak dan het traditionele keukenzout. Je kan het bovendien naast zijn smaak ook eveneens als decoratie gebruiken op je gedresseerd bord.

€2,20

Marokkaans kruidenzout

Het Marokkaans kruidenzout is een authentieke mengeling en heeft o.a. een frisse citroensmaak. Dus geschikt bij vis en kip. Het spreekt voor zich dat je met deze kruidenmengeling zelf aan de slag kan voor al je gerechten. Het is een alles-in-één mix.

€5,90

Selderijzout

Selderijzout is een mix van zout en selderijzaad en past heel goed bij vrijwel alle tomatengerechten en slaatjes of tomatensap. Ook heerlijk bij een koude gazpacho soep van tomaat of komkommer. Selderijzout wordt ook vaak gebruikt bij het aperitief op ver

€2,90
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »