Basilicum is lid van de muntfamilie. De blaadjes kunnen zowel vers als gedroogd gebruikt worden. Basilicum wordt vooral veel in de Italiaanse en Zuiderse keuken gebruikt, denk aan bijvoorbeeld: pasta pesto, pizza, vlees, vis, en sauzen. Basilicum wordt ook wel koninsgskruid genoemd.
Basilicum heeft een unieke geur en smaak. Gebruik het met mate, het kan snel overheersen. De smaak gaat sterk achteruit bij koken, voeg basilicum dus op het einde van de kooktijd aan een gerecht toe. Licum (Ocimum) is een geslacht uit de lipbloemenfamilie (Labiatae of Lamiaceae). De naam basilicum is terug te vinden in het Oudgrieks, waar "Basileus" koning betekent en wat ook terug te vinden is in de alternatieve benaming koningskruid.
Ingrediënten:
100% basilicum
Allergenen:
dit product bevat geen allergenen
Ten minste houdbaar tot:
zie verpakking (droog, donker en koel bewaren)
Onze natuurlijke en unieke kruiden zijn gemaakt zonder toegevoegde aroma's, kleurstoffen, bewaarmiddelen of smaakversterkers! Onze producten worden verwerkt en bewaard in een bedrijf waar ook noten en pinda's verwerkt worden en kunnen ondanks alle voorzorgen sporen van allergenen bevatten.