Kurkuma

De warme smaak van kurkuma doet het goed als smaakgever aan gerechten maar kan ook gebruikt worden als kleurstof om je gerechten kleur te geven. Gebruik kurkuma bij Indische gerechten, Marokkaanse keuken, lamschotels, groente- en vleesgerechten.
€3,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-3 werkdagen

Kurkuma/Curcuma wordt gebruikt om andere kruiden en gerechten te kleuren. Het wordt bijvoorbeeld wel aan rijst toegevoegd om deze een gele kleur te geven. Het kruid wordt ook veel gebruikt in de fusionkeuken. De specerij is mild bitter van smaak.

Kurkuma, koenier, koenjit, Indiase geelwortel, en vroeger ook tarmeriek genoemd, is een specerij gewonnen uit de plant Curcuma longa. Koenjit is de van oorsprong Maleise naam van de specerij. Het wordt gemaakt van de wortel van de plant.

Kurkuma is een heerlijk kruid. Het zit als gedroogd kruid in kerriepoeder. Dit geneeskruid is ook bekend onder de naam geelwortel. Het is supergezond. Deze heerlijke toevoeging aan gerechten kun je soms vers kopen in kleine oriëntaalse toko´s. Het uiterlijk van verse geelwortel doet denken aan gember, maar dan kleiner.

Onze kurkuma specerij komt uit India en is bijgevolg traditioneel en heerlijk van smaak. Andere benamingen zijn curcuma, koenjit, kunyit, turmeric, geelwortel.

Kurkuma wordt in Azië niet alleen gebruikt om rijst mee te kleuren, maar wordt ook verondersteld te werken als medicijn tegen allerlei ziektes, zoals trombose en hersenaandoeningen, waaronder de ziekte van Alzheimer en Parkinson.

 

Ingrediënten:

100% natuurlijke gemalen kurkuma

Onze natuurlijke curcuma wordt geleverd zonder toegevoegde aroma's, kleurstoffen, bewaarmiddelen of smaakversterkers!

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
. . . . .
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »