Kaneelstokjes

Kaneel (cinnamomum cassia) komt van de gedroogde bast van de kaneelboom die groeit in de tropische gebieden van Zuid India, China, Indonesië, Brazilië en Egypte. De kaneelboom kan wel 7 meter hoog worden maar wordt ook als struik gecultiveerd.
€4,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-4 werkdagen

Kaneel is een wereldwijd gebruikte specerij en wordt zowel in de eigen keuken als in de voedselindustrie veel gebruikt. Dit kruid kan er voor zorgen dat de insulinegevoeligheid van de cellen verbetert en heeft zelf ook een insulineachtige werking. Kaneel wordt vaak toegevoegd aan pudding, appelmoes, kip, rijst en vleesgerechten.

Kaneel is een specerij gemaakt van de schors van soorten van de kaneelboom. Het kan worden gekocht in de roodbruine gemalen vorm of in de vorm van stokken (pennen).  Hoewel kaneel meestal wordt gebruikt in gebak, desserts en drankjes, wordt kaneel ook gebruikt in hartige gerechten in sommige soorten gerechten. Kaneel is een typisch ingrediënt in garam masala kruidenmix.

Kaneel en cassia worden al duizenden jaren als specerij gebruikt, zelfs tijdens het balsemen in het oude Egypte en het zalven van zalfolie in het Oude Testament. Het werd naar deze gebieden gebracht via specerijenroutes over land en zee vanuit India en China, maar de bronnen werden geheimgehouden door Arabische specerijenhandelaren. Het is een van de kruiden die Europese ontdekkingsreizigers ertoe hebben aangezet zeeroutes naar Azië en de specerijeneilanden te zoeken. Uiteindelijk vonden Portugese ontdekkingsreizigers de bron in Ceylon en kregen ze de controle over de handel. Oorlogen volgden die vervolgens de controle over aan de Nederlanders en vervolgens aan de Britten.

 

Hoe smaakt het kaneel?

Kaneel heeft een warme, zoete smaak en een scherp aroma. De smaak en geur zijn afkomstig van kaneelaldehyde, dat de meeste essentiële olie van kaneel vormt, maar ook 80 extra aromatische verbindingen. Cassia heeft een sterkere smaak dan de subtielere echte kaneel, die bloemige noten kan hebben.

 

Koken met kaneel

Sommige recepten vragen om kaneelstokjes (stekels), terwijl andere om gemalen (gemalen) kaneel vragen. Gemalen kaneel kan worden toegevoegd voor het koken of bakken, omdat het zijn smaak en aroma behoudt. Bij het op smaak brengen van dranken kan een kaneelstokje smaak toevoegen zonder de andere ingrediënten te overheersen. Of een snufje gemalen kaneel kan worden gebruikt om een warme drank zoals warme chocolademelk, mokka of latte te vullen.

 

Ingrediënten: 100% natuurlijke kaneelstokjes

Ten minste houdbaar tot: 10-9-2023 (droog, donker en koel bewaren)

Onze natuurlijke kaneelstokjes worden geleverd zonder toegevoegde aroma's, kleurstoffen, bewaarmiddelen of smaakversterkers!

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
. . . . .
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »