Gerookte knoflook is gezond!

Gerookte knoflook is gezond!

Lang houdbaar door het rookproces gedurende 8 dagen.

Gerookte knoflook wordt meestal in kleine hoeveelheden gebruikt en heeft daarom geen invloed op de calorie waarde van gerechten. Het regelmatig gebruiken van knoflook verlaagd de bloeddruk en zorgt voor een goede doorstroming waardoor vorming van bloedklonters wordt tegengegaan. Daarnaast heeft look ook een cholesterol verlagende werking. Het is bewezen dat 1 knoflookteentje (3gr) per dag het cholesterolniveau vermindert met gemiddeld 20%!

 

Knoflook is rijk aan vele onmisbare mineralen in onze voeding zoals ijzer, zink en mangaan maar vooral aan selenium, wat zeldzaam is in onze voeding en ons moet beschermen tegen kanker, hart en vaatziekten.

 

In de rookkamer gebeurt de verbranding traag en zonder vlam. Dit zijn de voorwaarden voor een typische smaak en een goede houdbaarheid van de look. Om de 8 uur wordt er een rookvuur gemaakt gedurende minimum 7 dagen. De temperatuur is tussen de 35 ° C en 42 ° C en mag niet afwijken voor een goed resultaat.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »