Proef de Magie van Marokko: Kip Tajine met Abrikozen & Amandelen.
Een zachtzoete en kruidige stoofschotel uit de Marokkaanse keuken.
Gebruikte kruiden:
Ingrediënten (4 personen):
- 600 g kippenbouten of kippendijen
- 2 el olijfolie
- 2 uien, in halve ringen
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 tl Tajine kruidenmix met citroen
- 200 g gedroogde abrikozen, gehalveerd
- 1 kaneelstokje
- 500 ml kippenbouillon
- Handvol blanke amandelen, geroosterd
- Zout & peper naar smaak
- Verse koriander ter garnering
Bereiding:
Verhit olie in een tajine of stoofpan. Bak de kip rondom bruin en haal uit de pan.
Fruit ui en knoflook in dezelfde pan, voeg de Tajine kruidenmix toe en roer kort mee.
Voeg abrikozen, kaneelstokje en kip terug. Blus met bouillon.
Laat 40 min zachtjes stoven tot de kip gaar is.
Werk af met geroosterde amandelen en koriander. Serveer met couscous of brood.