Ingrediënten (4 personen):

  • 600 g kippenbouten of kippendijen
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien, in halve ringen
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 tl Tajine kruidenmix met citroen
  • 200 g gedroogde abrikozen, gehalveerd
  • 1 kaneelstokje
  • 500 ml kippenbouillon
  • Handvol blanke amandelen, geroosterd
  • Zout & peper naar smaak
  • Verse koriander ter garnering

Bereiding:

  1. Verhit olie in een tajine of stoofpan. Bak de kip rondom bruin en haal uit de pan.

  2. Fruit ui en knoflook in dezelfde pan, voeg de Tajine kruidenmix toe en roer kort mee.

  3. Voeg abrikozen, kaneelstokje en kip terug. Blus met bouillon.

  4. Laat 40 min zachtjes stoven tot de kip gaar is.

  5. Werk af met geroosterde amandelen en koriander. Serveer met couscous of brood.


FiltersFilters
De Kruidenshop Tajine met citroen kruidenmix (NIEUW!)

Tajine met citroen kruidenmix (NIEUW!)

Breng de geurige sfeer van Marokko in je keuken met deze kruidige mix voor tajine met citroen. 100% natuurlijk en boordevol smaak.
Stukprijs: €54,00 /
€6,60
De Kruidenshop Kaneelstokken

Kaneelstokken

Onze 100% natuurlijke kaneelstokken zijn een heerlijke traktatie boordevol geur en smaak. Ideaal om van te genieten bij koffie of thee, of als zoet tu
€6,10
Pagina 1 van 1