9,10Kiyoh
Thaise kip curry en kokosmelk in de wok

Thaise kip curry en kokosmelk in de wok

0 reactie minuten lezen

Kip in de wok met Thaise curry, kokosmelk en gekookte rijst.

 

Snij de verse kipfilet in reepjes of stukjes samen met verse ajuin en gerookte knoflook. Als de wokolie is opgewarmd bak je de stukjes kip samen met de knoflook (licht opbakken). Vergeet geen zout en eventueel onze Cajun pepermix niet toe te voegen. Onze Cajun pepermengeling is een eigen bereide mengeling van zwarte, witte , groene en rode peperbollen, gemengd met korianderzaad en knoflook. Het korianderzaad heeft een citrus/houtachtige smaak en past bij alle Aziatische gerechten.

 

Strooi naar smaak ons Thaise curry poeder met citroengras over de kip en laat heel eventjes meebakken. Doseer de hoeveelheid currypoeder (kerrie) want deze is best pittig. Je kan volgens eigen keuze verse groentjes toevoegen en heel even laten meebakken zodat deze krokant blijven. Soms maak ik dit gerecht zonder groentjes zodat ik apart nog groenten kan voorzien. Je kan bij de kip nog bouillon toevoegen voor extra smaak indien je dit in huis hebt. Giet op het laatste kokosmelk over de kip en laat deze opkoken.

 

Een wokgerecht dien je snel klaar te maken zodat alle smaken optimaal blijven. Smakelijk!

Delen
ReactiesBekijk reacties op "Thaise kip curry en kokosmelk in de wok"Laat een reactie achter
  • 0
Vergelijk productenVerwijder alle producten
    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »