Wanneer voeg je kruiden het best toe aan je gerecht?

  • Geplaatst op
  • Door Wim
  • 0
Wanneer voeg je kruiden het best toe aan je gerecht?

Zaadjes zoals komijn, koriander, sesam of kardemom moet je eigenlijk best eerst licht roosteren in een droge pan. Daardoor komt er veel meer aroma vrij. Gedroogde en harde kruiden zoals rozemarijn, laurier of tijm mag je in het begin van je kookproces toevoegen. Kruidenmengelingen in poedervorm zoals bijvoorbeeld onze "Gebakken patatjes kruiden" raden we dan weer aan om pas op het einde toe te voegen.

 

Over het algemeen geldt dat gedroogde kruiden mee moeten koken om de smaak af te kunnen geven, verse kruiden moeten juist NIET meekoken. Gedroogde kruiden zijn vaak sterker, dus moet je daar minder van gebruiken.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »