Mosterdzaad is een uitstekende bron voor vitamines uit het B-complex, zoals foliumzuur, vitamine B6 en vitamine B3 (Nicothinezuur). Deze laatste helpt je cholesterol te verlagen en beschermt je bloedvaten tegen aderverkalking.
Myrosine is het enzym dat de prikkelende smaak van mosterd creëert en wordt geactiveerd door water. Dus wanneer ze in olie worden gekookt, blijft de smaak van de zaden subtiel en voegt ze een minder scherpe smaak toe aan zaken als currypasta’s. Deze gele mosterdzaden produceren pittiger mosterd dan de standaard in de winkel gekochte gele mosterd.
We zijn allemaal bekend met bereide mosterd, of het nu de gele mosterd is die we graag toevoegen aan hotdogs. Laat u niet misleiden door te denken dat dit de enige manier is om van mosterd of mosterdzaad te genieten! Ze hebben tientallen toepassingen, waaronder enkele van de beste dingen die helemaal geen bereide mosterd zijn.
Gele mosterdzaden hebben een hoog vet- en eiwitgehalte. Ze hebben in totaal een vluchtige olieconcentratie van minder dan 0,2%.
Er zijn drie hoofdsoorten mosterdzaad. Gele mosterdzaadjes (ook wel witte mosterdzaadjes genoemd) zijn het populairst en het meest gebruikt. Qua grootte zijn ze iets groter dan de andere soorten mosterd, maar ze hebben geen merkbaar aroma. Wanneer ze worden geroosterd, worden ze geuriger.
Bruin mosterdzaad is scherper en iets aromatischer dan de gele zaden. De geur van deze bruine mosterdzaadjes zal met de jaren intenser worden. Ze zijn populair in de Afrikaanse en Indiase keuken en worden in Duitsland en Rusland gebruikt om specerijen te maken. Ze worden gebruikt in plaats van de vaak moeilijk te vinden zwarte mosterdzaadjes.
Bruin mosterd zaad behoren tot dezelfde familie als mierikswortel, en ze hebben ook een beetje een kick. Ze zijn de meest intense mosterdzaden en zijn super moeilijk te verkrijgen omdat ze niet kunnen worden geoogst zoals andere mosterdzaden.
Ingrediënten:
mosterdzaad
Allergenen:
dit product bevat volgende allergenen: mosterd
Ten minste houdbaar tot:
zie verpakking (droog, donker en koel bewaren)
Onze natuurlijke en unieke kruiden zijn gemaakt zonder toegevoegde aroma's, kleurstoffen, bewaarmiddelen of smaakversterkers! Onze producten worden verwerkt en bewaard in een bedrijf waar ook noten en pinda's verwerkt worden en kunnen ondanks alle voorzorgen sporen van allergenen bevatten.