Deze “duivelse” scampi’s danken hun naam aan de pikante toets in de saus. Met de Scampi Diabolique kruidenmix van De Kruidenshop – een pittige mix met knoflook, paprika, peterselie en chili – geef je de scampi's een vurige smaakboost. Dit gerecht is heerlijk als voorgerecht met brood of als hoofdgerecht met pasta of rijst.
Ingrediënten:
- 500 g rauwe scampi’s (grote garnalen), gepeld en schoongemaakt
- 2 tl Scampi Diabolique kruidenmix (De Kruidenshop) – voor een kruidige, pittige smaak (knoflook, paprika, chili)
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 sjalot, fijn gesnipperd
- 1 rode chilipeper, fijngehakt (optioneel, voor extra pit)
- 2 el olijfolie
- 100 ml witte wijn (of visbouillon)
- 200 ml room (slagroom of kookroom)
- 2 el tomatenpuree
- Handvol verse peterselie, fijngehakt
- Zout en peper (naar smaak)
Bereidingswijze:
Marineren: Meng de rauwe scampi’s met 1 tl Scampi Diabolique kruidenmix, de helft van de gehakte knoflook en 1 el olijfolie. Laat dit 10–15 minuten marineren zodat de smaken in de garnalen trekken.
Scampi bakken: Verhit een koekenpan op hoog vuur met de overige olijfolie. Bak de gemarineerde scampi’s kort aan – ongeveer 1 minuut per kant – tot ze net roze kleuren. Haal ze uit de pan en zet even apart. (Niet te lang bakken, ze garen later nog na in de saus.)
Sausbasis: Zet het vuur iets lager en fruit in dezelfde pan de sjalot, resterende knoflook en chilipeper. Voeg na 2 minuten de tomatenpuree toe en bak deze kort mee om te ontzuren.
Blussen: Giet de witte wijn in de pan en roer goed, schraap eventuele aanbaksels los voor extra smaak. Laat de wijn een minuutje inkoken op middelhoog vuur.
Romige saus maken: Voeg de room toe aan de pan en roer tot een egale saus. Strooi de overige 1 tl Scampi Diabolique kruidenmix in de saus voor extra pit. Laat de saus zachtjes pruttelen en iets indikken gedurende ongeveer 5 minuten. Proef en breng op smaak met zout en peper (pas op met zout, de kruidenmix is al hartig van zichzelf).
Scampi toevoegen: Doe de gebakken scampi’s terug in de pan en schep ze om in de warme, romige saus. Laat nog 2 minuten op laag vuur staan, zodat de scampi’s volledig gaar worden en de Scampi Diabolique-smaken zich goed verspreiden in het gerecht.
Serveren: Bestrooi vlak voor serveren met verse peterselie. Serveer de scampi diabolique in de romige saus met knapperig stokbrood (om in de saus te dippen) of over pasta/rijst. Vermeld gerust dat de Scampi Diabolique kruidenmix van De Kruidenshop dit gerecht zijn kenmerkende pittige smaak geeft!