Deze “duivelse” scampi’s danken hun naam aan de pikante toets in de saus. Met de Scampi Diabolique kruidenmix van De Kruidenshop – een pittige mix met knoflook, paprika, peterselie en chili – geef je de scampi's een vurige smaakboost. Dit gerecht is heerlijk als voorgerecht met brood of als hoofdgerecht met pasta of rijst.

Ingrediënten:

  • 500 g rauwe scampi’s (grote garnalen), gepeld en schoongemaakt
  • 2 tl Scampi Diabolique kruidenmix (De Kruidenshop) – voor een kruidige, pittige smaak (knoflook, paprika, chili)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalot, fijn gesnipperd
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt (optioneel, voor extra pit)
  • 2 el olijfolie
  • 100 ml witte wijn (of visbouillon)
  • 200 ml room (slagroom of kookroom)
  • 2 el tomatenpuree
  • Handvol verse peterselie, fijngehakt
  • Zout en peper (naar smaak)

Bereidingswijze:

  1. Marineren: Meng de rauwe scampi’s met 1 tl Scampi Diabolique kruidenmix, de helft van de gehakte knoflook en 1 el olijfolie. Laat dit 10–15 minuten marineren zodat de smaken in de garnalen trekken.

  2. Scampi bakken: Verhit een koekenpan op hoog vuur met de overige olijfolie. Bak de gemarineerde scampi’s kort aan – ongeveer 1 minuut per kant – tot ze net roze kleuren. Haal ze uit de pan en zet even apart. (Niet te lang bakken, ze garen later nog na in de saus.)

  3. Sausbasis: Zet het vuur iets lager en fruit in dezelfde pan de sjalot, resterende knoflook en chilipeper. Voeg na 2 minuten de tomatenpuree toe en bak deze kort mee om te ontzuren.

  4. Blussen: Giet de witte wijn in de pan en roer goed, schraap eventuele aanbaksels los voor extra smaak. Laat de wijn een minuutje inkoken op middelhoog vuur.

  5. Romige saus maken: Voeg de room toe aan de pan en roer tot een egale saus. Strooi de overige 1 tl Scampi Diabolique kruidenmix in de saus voor extra pit. Laat de saus zachtjes pruttelen en iets indikken gedurende ongeveer 5 minuten. Proef en breng op smaak met zout en peper (pas op met zout, de kruidenmix is al hartig van zichzelf).

  6. Scampi toevoegen: Doe de gebakken scampi’s terug in de pan en schep ze om in de warme, romige saus. Laat nog 2 minuten op laag vuur staan, zodat de scampi’s volledig gaar worden en de Scampi Diabolique-smaken zich goed verspreiden in het gerecht.

  7. Serveren: Bestrooi vlak voor serveren met verse peterselie. Serveer de scampi diabolique in de romige saus met knapperig stokbrood (om in de saus te dippen) of over pasta/rijst. Vermeld gerust dat de Scampi Diabolique kruidenmix van De Kruidenshop dit gerecht zijn kenmerkende pittige smaak geeft!

FiltersFilters
De Kruidenshop Scampi diabolique
-10%

Scampi diabolique

Breng pit in je scampi met onze Scampi Diabolique kruidenmix. 100% natuurlijk, met knoflook, paprika, peterselie en chili. Heerlijk bij vis- en wokger
€6,40€5,76
Pagina 1 van 1