Bruschetta is een klassiek Italiaans voorgerecht dat zijn oorsprong vindt in het hart van Midden-Italië. Geroosterd brood wordt royaal ingewreven met knoflook, overgoten met extra vierge olijfolie en afgewerkt met verse toppings zoals tomaat, basilicum of kruidenolie. Simpel, puur en boordevol smaak. Onze versie met kruidenolie brengt die authentieke mediterrane flair rechtstreeks naar je bord – 100% natuurlijk en klaar om te genieten.
Gebruikte kruiden:
Ingrediënten:
- 1 stokbrood, in sneetjes
- 2 tomaten, in blokjes
- 1 teentje knoflook, gehalveerd
- 3 el olijfolie
- 1 tl Italiaanse kruidenmix
- Verse basilicum, gescheurd
- Gesnipperde ajuin
- Zout & peper
Bereiding:
- Rooster de sneetjes stokbrood kort in de oven of grillpan.
- Wrijf ze in met het halve teentje knoflook.
- Meng tomatenblokjes met olijfolie, ajuin en Italiaanse kruidenmix, zout en peper.
- Beleg het brood en werk af met verse basilicum.