Vlaamse stoofkarbonaden (met stoofvleeskruiden)

Voor: 4 personen
Tijd: Voorbereiding 15 min · Gaar 2–2½ u · Totaal 2¼–2¾ u

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kruid vlees met zout/peper. Bak rondom bruin in boter. Haal uit de pot.
  2. Stoof ui 8–10 min zacht. Roer bloem + stoofvleeskruiden (en gerookte paprika) erdoor.
  3. Blus met bier, schraap aanbaksels los. Vlees terug in de pot.
  4. Bestrijk brood met en leg bovenop.
  5. Laat 2–2½ u zacht sudderen tot boterzacht.

Serveren
Met ovenfriet en verse mayonaise of puree.

Variatie/Tips

  • Lepel op het einde 1 tl appelstroop in voor ronde zoet-bitter balans.
  • Nog rijker? Een klontje boter op ’t einde.

Producten van De Kruidenshop
Stoofvlees kruidenmix · Gerookte paprika · Keltisch zeezout · Laurier