Basilicum
Basilicum is lid van de muntfamilie. De blaadjes kunnen zowel vers als gedroogd gebruikt worden. Basilicum wordt vooral veel in de Italiaanse en Zuiderse keuken gebruikt, denk aan bijvoorbeeld: pasta pesto, pizza, vlees, vis, en sauzen.
Geschenkpakket - Kadobox
Ben je op zoek naar een ideaal geschenk? Dan kan je hier een geschenkpakket samenstellen met 6 kruiden naar keuze. Deze worden geleverd in een kartonnen doosje en zijn het ideale geschenk voor de échte fijnproever. Let wel; kies enkel 6 kruiden!
Raguso Classico Extra vierge olijfolie - 500 ml
Formula Raguso Classico Extra vierge olijfolie is een fijne Italiaanse olijfolie uit Gravina In Puglia, het uiterste zuiden van Italië. Deze olijfolie is van uitmuntende kwaliteit en wordt gebruikt bij koude gerechten.
Zwarte peper
Peper is een in de keuken gebruikte specerij met een zeer scherpe smaak. Peper groeit als bessen aan de tropische peperplant, Piper nigrum. De scherpe smaak van zwarte peperkorrels ontstaat door het bestanddeel piperine.
Sumak
Sumak is een kruid afkomstig uit het Midden-Oosten en kan gebruikt worden voor het maken van een heerlijke dip met olijfolie. Sumak is ook verwerkt in de gekende mengeling za'atar.
Mosterdzaad - Geel
Mosterdzaad heeft na het bereiden (koken) een alom gekende scherpe smaak en is een uitstekende bron voor vitamines uit het B-complex. Geschikt om mosterdsaus te maken of aardappelsoep met mosterd.
Gerookte knoflook
Gerookte knoflook uit Frankrijk. Deze heerlijke gerookte knoflook blijft maanden goed, zo heb je steeds verse knoflook in huis voor al uw gerechten.
Deens zeezout
Dit zout komt uit Denemarken. Het biologische zout heeft naast een sterke medicinale werking, ook een heerlijke natuurlijke en rijke smaak. Het is niet geraffineerd en bevat daardoor nog alle natuurlijke mineralen en organisch jodium.
Chilivlokken
Chilivlokken hebben een pittige smaak en zijn familie van paprika en zijn bij ons erg populair geworden door de Brits-Israelische chef kok uit Londen Yotam Ottolenghi. Deze chef gebruikt deze in veel van zijn gerechten.
Zeeuwsche Zoute
Wie wil er nou niet het lekkerste zout uit Zeeland in een prachtige verpakking? Naast de zilte inhoud vertelt het zout ook het verhaal over de locatie en oorsprong, de Oosterschelde. In de Zeeuwsche Zoute Puur Luxe Koker zit het pure zout.
Spaghetti kruiden
Speciale kruidemix uit Italië voor macaroni-, spaghetti- of lasagne te maken. Je kan zelf experimenteren in je keuken met deze kruidenmix. Ideaal voor een heerlijke tomatensaus te maken!
Gerookte paprika
Dit Spaanse gerookte paprikapoeder is gemakkelijk te verwerken in tal van gerechten zoals vleesgerechten, stoofschotels, op de gebakken aardappeltjes, ...enz. Het geeft je gerecht een pittige rooksmaak.
Gehaktkruiden
Heerlijke gehaktkruiden. Deze kruiden zijn reeds jaren een échte topper uit ons gamma en zijn heerlijk voor al uw gerechten met gehaktvlees.
Oregano
De krachtige, kruidige en pittige smaak van oregano komt goed tot zijn recht in Italiaanse, Griekse en Mexicaanse gerechten. Het is één van de belangrijkste smaakmakers van chili con carne en het belangrijkste kruid op pizza’s.
Ras el Hanout Royal
Ras el hanout Royal is onze absolute topmix met maar liefst 29 verschillende ingrediënten! Het pure goud onder de kruiden. Deze kruiden zijn op artisanale wijze voor De Kruidenshop gemaakt en rechtstreeks afkomstig uit Marokko en 100% natuurlijk.
Italiaanse kruidenmix
Deze mix kan je voor verschillende gerechten gebruiken. Maak je eigen verse tomatensaus of gebruik hem bij de vis of vlees voor een Italiaanse tint.
Selderijzaad
Selderijzaad heeft een lekkere geur en smaak. De selderij die we vandaag eten, is ontstaan uit een wilde Europese plant die dichtbij de zee groeide en heeft de smaak en geur van stengels bleekselderij, maar hun smaak is veel meer uitgesproken.
Shoarma / Pitta kruiden
Een shoarma of pita smaakt lekker met een knoflooksaus en is gemakkelijk zelf te maken. Je kiest het soort vlees, kip of kalkoen naar eigen smaak en meng dit met onze shoarmakruiden en je hebt een lekker gerecht in een handomdraai gemaakt.
Za' atar kruiden
Het basisingrediënt van za’atar is wilde oregano met de smaak van tijm én oregano. Na het drogen van de kruiden wordt het fijngemalen en vermengd met sumak (gedroogde zure besjes) en sesamzaad.
Curry Madras
Kerrie of curry Madras is een goede basis voor vele gerechten en bereidingen. Gebruik kerrie Madras onder andere bij vlees, groente, vis, roerbak gerechten en om uw gerecht een vollere en aromatische smaak te geven.
Ajuinpoeder
Gemalen ajuinpoeder is gemakkelijk in gebruik en geeft de typische ajuinsmaak aan je gerechten. Dit poeder is zeer bij gemalen en kan je best met een lepeltje verdelen.
Zongedroogde tomatenpoeder
Zongedroogde tomaten in poedervorm, ideaal voor sauzen, vlees, vis of soep. Je kan het tomatenpoeder ook gebruiken als natuurlijk verdikkingsmiddel in soepen of sauzen. Het geeft die intense tomatensmaak en kleur aan je gerecht.
Nigellazaad (zwarte komijn)
Nigellazaad of ook wel zwarte komijn genoemd is een éénjarige kruidachtige plant en bekende soort van de ranonkelfamilie. Ondanks de naam "zwarte komijn" heeft de plant niets te maken met de gewone komijn.
Wok kruiden
Een fijne mix van kruiden om al uw wokgerechten een heerlijke smaak te geven, maar vooral gezond door de natuurlijke gedroogde kruiden als ingrediënten.